delimiter image

TOV Ceramics

Het begon letterlijk met een hompje klei. Ik wilde eens proberen om een mooi kopje na te maken dat ik op een plaatje had gezien. Want hoe tov zou dat zijn, om je eigen servies te kunnen maken? Ervan te kunnen eten, het écht te kunnen gebruiken! Ik ging aan de slag en merkte al snel dat er veel meer bij kwam kijken en dat ik er ook veel meer over wilde weten.

Inmiddels ben ik jaren verder en heb ik al vele cursussen gevolgd. Veel draai-uren gemaakt, enorm veel geleerd, mijn eigen draaischijf gekocht en in het bezit van een keramiekoven! Er kwamen positieve reacties vanuit mijn omgeving, er werd wat verkocht en er moest een naam komen. Dat werd TOV Ceramics. Tov is hebreeuws en betekent goed, het komt voor in het begin van de bijbel. Het woord past bij mij; goed = goed genoeg. Een treffende tekst die ik laatst las: “Als je iets perfect wilt doen, heb je de eerste fout al gemaakt! Lekker loslaten dus, dan komen de leukste verrassingen! 😉

Het mooiste van het maken van keramiek vind ik het proces; een idee dat ontstaat in mijn hoofd, met mijn handen om te zetten naar een heel eigen product, dat mooi én functioneel is! Handwerk is geen massa productie, elk product is met zorg gemaakt, uniek en verschilt iets van elkaar.

Het mooie van klei is dat het zo ontzettend veelzijdig is, je bent nooit uitgeleerd. Dat maakt dat het nooit verveeld, het blijft uitdagend. Voor mij is het prettig om naast mijn kantoorbaan en gezin met 4 kinderen afleiding te vinden in keramiek en zo mijn creativiteit te kunnen gebruiken.

Ik hoop dat je veel plezier hebt van je kaarsenhouder. Kom eens langs op Instagram, ik hoor graag je reactie!

© HEY YOU giftbox