delimiter image

Soil Sisters

Twee zussen en een plant. Een Musa Acuminata om precies te zijn. Da’s een bananenplant. Op de vensterbank van Mecheline wilde het banaantje alleen niet best groeien. Iets met overbezorgdheid en liters water. Dus ging hij bij Marie-Fleur logeren. Want als íemand groene vingers heeft, dan is het Marie-Fleur wel. En ja hoor: daar ontpopte-ie zich tot de mooiste bananenplant van Brabant. Kwestie van een paar weken.

Gebruikte ze kunstmest? Nope. Hydrokorrels dan? Ook niet. Marie-Fleurs geheime wapen was een klein, rond tabletje: een grondlegger. Vol natuurlijke voedingstoffen en goede bodembacteriën. Plant power in z’n puurste vorm. Ze stopte de Grondlegger in de aarde en het was gaan met die banaan; van een zielig hoopje plant naar een diepgroene, botanische blikvanger van formaat.

Een gezonde plant begint nou eenmaal met een gezonde bodem; Google het maar. Boeren, hoveniers en tuinders weten dat allang en gebruiken dit groene alternatief voor kunstmest al jaren. Waarom bestond zoiets voor onze eígen urban jungle dan nog niet? Want als Mecheline’s bananenplant zo lekker op natuurlijke plantenvoeding gaat, zou dat dan niet voor álle kamerplanten gelden? De zussen zochten het tot de bodem uit. Het resultaat is ground breaking, al zeggen ze het zelf.

© HEY YOU giftbox