Nature Bar is ontstaan uit een liefde voor de natuur en de behoefte om beter voor onszelf en de natuur te zorgen. Elke zeep is handgemaakt op basis van rijke biologische oliën zoals sheaboter en calendula. Ingrediënten die gebruikmaken van de kracht van de natuur!

Tijdens een prachtige reis door Latijns-Amerika zag ik, Marlies van Heusden, met eigen ogen wat overconsumptie en plasticafval met de natuur kan doen. Tijdens deze reis besloot ik om vanaf dat moment bij te dragen aan de oplossing en niet het probleem. Nature Bar draagt bij aan een mooiere en schonere wereld. Dit doe ik door natuurlijke zeep te maken die niet alleen veel beter is voor je huid, maar ook voor het milieu. Wist je dat je gemiddeld 21 plastic flessen aan douchegel en shampoo gebruikt per jaar? Door je lichaam en haar te wassen met Nature Bar, bespaar je al 21 plastic flessen per jaar.

Ik kies er bewust voor om alleen te werken met plantaardige oliën en ingrediënten. Dat maakt alle zepen vegan. Ook kies ik ervoor om vanwege de impact op het milieu niet te werken met palmolie en synthetische toevoegingen zoals parabenen en SLS. Die goudenglitterzeepjes moet je dus echt ergens anders vandaan halen ;). Zelfs het verpakkingsmateriaal is helemaal eco-friendly. Zo is het tissue paper acid free, heeft een FSC-keurmerk en bedrukt met soy-based inkt.

Om actief bij te dragen aan een mooiere en schonere wereld bevat elke zeep een restproduct. In de koffiescrubzeep verwerk ik bijvoorbeeld koffie van een lokale Amsterdamse koffiebranderij. Zo strijd ik met lokale Amsterdamse ondernemers tegen verspilling en werken we samen aan een mooiere stad en circulaire economie. Let’s raise the bar together!