Ik ben Edvina Erebara. Ik geloof in de kracht van natuurlijke, in het wild groeiende kruidenthee voor een gezond lichaam, geest en ziel. Ik ben opgegroeid met het drinken van Çaj Mali (‘ts-jai mali’) – dat is wat we bergthee of Sideritis Raeseri in Albanië noemen. Tijdens de koudere maanden was een warme kop Çaj Mali met wat honing en citroen een echte traktatie en perfect om de ​​winterse kou weg te jagen. Mijn familie vertelde me zelfs trots hoe deze thee al duizenden jaren wordt gebruikt om gezond te blijven.

Het drinken van Çaj Mali is een traditie die diep geworteld is in de Albanese cultuur en tevens een van de best bewaarde geheimen. Iedereen heeft het in zijn keukenkastje staan, maar een dampende kop bergthee kun je niet bestellen in lokale cafés. Toen ik naar Nederland verhuisde om te studeren, ontdekte ik dat Çaj Mali een nog groter geheim was dan ik dacht.

Het was nergens te vinden. Dus ik moest genoeg thee inslaan voordat ik van huis ging om me door de lange Noord-Europese winternachten heen te helpen. Als het me lukte om bergthee in een winkel te vinden, werd die altijd verpletterd en vermomd in een theezakje zonder echte link met de natuur.

Dat leidde tot het idee om bergthee naar Amsterdam te halen, in al zijn hartverwarmende glorie. Lemon Poppy werd geboren in 2015 en levert sindsdien thee aan vele drinkers. Een merk bouwen op een ethisch geproduceerd, duurzaam product is erg belangrijk voor mij. We kijken naar de impact van Lemon Poppy-thee op mens en planeet in elke productiefase.

Ik hoop dat je net zoveel van deze thee geniet als ik. Als onderdeel van jouw dagelijkse routine – voor een moment van rust tijdens een hectische werkdag bijvoorbeeld.