Food for Skin is opgericht door twee zussen, oorspronkelijk uit Wognum (Noord-Holland). Daar aten we bijna iedere dag verse groenten uit de biologische moestuin van onze moeder, ook wel gekscherend ‘Groene Tien’ genoemd. Zij was al ver voordat het hip werd een biologisch tuinierster, dus we hebben de liefde voor groenten letterlijk met de paplepel ingegoten gekregen!

Angela (de jongste zus) woont na buitenlandse omzwervingen in Amsterdam en is een merkenbouwer en Cathy woont nog heel fijn in ons geboortedorp en is een ervaren huidexpert.

Na een gefaalde persoonlijke zoektocht naar 100% natuurlijke huidverzorging die écht werkt, hebben we het heft in eigen handen genomen en onze kennis en kunde gecombineerd in Food for Skin. Na ruim twee jaar ontwikkeling, testen en lab goedkeuring, zijn we gelanceerd in November 2020. Trots!

Food for Skin staat voor eerlijke pure huidverzorging, die de huid voedt! Niet vult met #microplastics en chemische preparaten, maar de huid barrière echt vult met vitamines, antioxidanten en werkstoffen uit groenten en planten. #nietvullenmaarvoeden dus! Alle ingrediënten komen uit de natuur, zijn vegan, uiteraard niet op dieren getest en deels circulair gewonnen (uit reststromen).

Dit bovenstaande noemen wij kort gezegd ‘clean & green’. Onze lijn is bewust klein, want je hebt in de basis slechts 3 producten nodig om je huid te reinigen, beschermen en voeden. En om het makkelijk te maken gebruiken we een leeftijdsindicatie bij de serums, maar afwijken mag hoor! De producten (een wortel reiniger, een tomaten crème en een komkommer/pompoen/avocado serum) helpen droge, vale, onregelmatige huidjes weer vol, glad en glanzend te maken.

Alle producten zijn van hoge kwaliteit. Daar hebben we geen concessies op gedaan. Ook de verpakking draagt bij aan de kwaliteit (UV glas) en is goed recyclebaar. We hebben expres geen doosjes om de producten om weer wat bomen te sparen ;-).

Het is onze missie om de beauty industrie ‘schoon’ te maken. Schoon van alles wat er niet in thuis hoort (o.a. microplastics), maar ook schoon van loze beloftes, schoon van schijn, schoon van nepheid. Dus wij gaan voor echt! En dat kunnen we niet alleen, dat moeten we samen doen. Doe je ook mee?