Veilig verstopt tussen de eeuwenoude muren van de abdij van Postel ligt de kruidentuin en het kruidenlabo van broeder Guy (Norbertijn en sinds 1974 herborist). Iedere dag wordt hier intensief gewerkt aan het telen van kruiden en de ontwikkeling van 100% natuurlijke verzorgingsproducten.

Founder van abbeyLAB ben ik, Edith Vervest (brand-designer). Ik was zelf al een aantal jaren geleden overgestapt op all natural skincare en dan met name op basis van huid-oliën. Mijn huid verdroeg de chemische verzorgingsproducten steeds slechter en de impact van de cosmetische industrie begon me meer en meer tegen te staan.

Vanuit deze persoonlijke interesse kwam ik in aanraking met broeder Guy en zijn we samen de eerste producten voor abbeyLAB gaan ontwikkelen. Alle producten van abbeyLAB bevatten uitsluitend pure ingrediënten, verkregen uit kruiden, bloemen, essentiële oliën en planten van de hoogste kwaliteit. Geen enkele onnatuurlijke toevoeging komt voorbij de abdijpoorten. Dit is soms even wennen; de producten zijn beperkt houdbaar, hebben geen artificiële ‘signature-geur’ en ook voor de verpakking geldt, functie boven poeha. Wij zijn wars van chemicaliën en fillers die onze huid uit balans brengen waardoor we steeds meer nodig hebben. We doen ook niet aan overbodige verpakkingen en willen niet eens dénken aan het gebruik van lab-dieren. Wij testen gewoon op onszelf. #mooizonderpoeha. You’ll love it!