Soil Sisters: de beste voeding voor al je planten!

Wat zijn wij blij dat we jou kennis kunnen laten maken met de grondleggers van Soil Sisters. Twee gedreven zussen die ruimte zagen voor verbetering als het gaat om plantenvoeding! Wij zijn natuurlijk heel nieuwsgierig en hebben ze wat vragen gesteld. Lees snel verder!

Hoe zijn jullie op het idee gekomen voor Soil Sisters?

We zagen dat de markt voor plantenvoeding al jaren door dezelfde grote merken wordt gedomineerd en dat kunstmest helaas nog steeds de norm is. Daar konden wij met ons hoofd niet bij, want waarom zou je je geliefde planten volstoppen met iets dat zowel schadelijk is voor de plant als het milieu? Kunstmest verstoort het natuurlijke evenwicht in de grond en bij de productie ervan komt ook nog eens bakken CO2 vrij. Sta je dan met je groene bedoelingen…

Wat maakt jullie onderneming/product uniek?

We geloven in de kracht van de natuur en willen deze zoveel mogelijk zijn gang laten gaan. De natuur weet immers al miljoenen jaren te overleven zonder onze hulp, in plaats van chemische oplossingen willen wij planten (én klanten) een natuurlijk handje helpen. De markt voor plantenvoeding mag wat ons betreft ook wel wat afgestoft worden. Het mag allemaal wel wat leuker, hipper en gebruiksvriendelijker. Het is immers toch een feestje om je planten te zien groeien en bloeien?

Welk probleem lossen jullie op met jouw product?

Helaas kunnen we het probleem niet volledig oplossen, maar we zijn blij dat we een positieve bijdrage kunnen leveren aan het groener maken van onze mooie wereld. De kleine veranderingen die we maken kunnen samen voor een grote impact zorgen. Met meer gezonde en kunstmest-vrije planten wordt dubbel gewerkt aan het terugdringen van de CO2 uitstoot.

Daarnaast willen we er zijn voor alle plant lovers, dus ook de ‘plant killers’. Voor je planten zorgen hoeft namelijk niet moeilijk te zijn. Geen groene vingers maar toch groene planten? We got you!

Kunnen jullie wat meer vertellen over het productieproces?

De Grondleggers worden gemaakt van 100% organische stof. De ingrediënten worden als het ware laagje voor laagje op elkaar geperst tot er een mooi tabletje ontstaat. Wanneer ze onder de aarde in contact komen met water laten de laagjes langzaam los en geven ze gedurende een heel jaar lang voeding en bacteriën af. Omdat wij veel aan plantenwinkels verkopen waar het vochtig kan zijn moeten de tabletten goed beschermd worden. Dit is de reden waarom ze nu nog in een plastic zakje zitten. Tipje van de sluier, binnenkort krijgen ze een nieuw en duurzamer jasje!

Waar zijn jullie het meest trots op als het gaat om Soil Sisters?

Dat we iedere dag weer planten én klanten blij mogen maken met onze voeding. We maken mensen op een leuke manier bewust van een betere en duurzamere optie en leren ze iets over het bodemleven en de kracht van de natuur. Wat jij voor de natuur kunt doen en wat de natuur, in ruil daarvoor, voor jou doet. De leuke reacties en plant-transformaties die we dagelijks toegestuurd krijgen geven heel veel voldoening. Laat jij ons ook weten hoe het je planten vergaat?

Reacties
Lisa Maree

Reactie achterlaten

© HEY YOU giftbox