Dag van de thuiswerker: zo maak je het thuiswerken leuker!

We leven al een tijdje in een gekke situatie, waardoor we genoodzaakt zijn om wat vaker thuis te werken. Sommigen vinden dit stiekem heerlijk, terwijl anderen de muren op zich af zien komen. Voor iedereen is het anders. Merk jij dat je in een sleur zit en wil je het thuiswerken graag wat leuker maken? Check dan onze tips!

Begin de dag met een goed ontbijt

Het begin van je dag is belangrijk, het kan zelfs bepalend zijn! Niemand heeft namelijk een goede dag als je met het verkeerde been uit bed stapt. Om de dag goed te beginnen, raden wij je aan om een lekker gezond ontbijt klaar te maken.

Het maken van een uitgebreid ontbijt kan wat extra tijd kosten, dus raden we je aan om je wekker een kwartiertje eerder te zetten. Misschien denk je nu: “Ik lig liever een kwartier langer in bed”, maar geloof ons: je zult jezelf dankbaar zijn als je geniet van verse bananenpannenkoeken, een havermoutje met blauwe bessen en honing of een voedzame muffin!

Breekt het zweet je uit wanneer je denkt aan 15 minuten eerder je wekker zetten? Dan kan je er ook voor kiezen om de avond ervoor alvast je ontbijt te maken. Dan hoef je alleen nog een kop koffie of thee te zetten om je dag goed te beginnen.

Stay hydrated!

Blijf water drinken. Veel mensen hebben de slechte eigenschap om zichzelf te verwaarlozen wanneer ze druk zijn met werk. Ze eten weinig en vergeten om genoeg te drinken. Dat is natuurlijk allesbehalve goed, want als je te weinig vocht binnenkrijgt ga je je al snel slecht voelen. Denk bijvoorbeeld aan hoofdpijn, vermoeidheid of een slechte huid.

Zorg er dus voor dat er altijd een gevulde waterfles naast je laptop staat en dat je blijft drinken. Wanneer de fles leeg is, is dat gelijk de perfecte kans om even je benen te strekken en naar de kraan te lopen. Tijdens deze wandeling kan je ook gelijk wat rekken en strekken, zodat je daarna weer kunt neerploffen op je stoel.

Lunch lekker gezond en uitgebreid

Nog een voordeel van thuiswerken is het lunchen! Je kunt helemaal zelf kiezen wat je wilt eten tussen de middag. Zorg dat je genoeg boodschappen in huis hebt, zodat je dat tussen de middag niet meer hoeft te regelen. Maak een lekkere salade of eet soep met vers stokbrood uit de oven… Eet lekker waar jij op dat moment zin in hebt. Probeer zo gezond mogelijk te eten zodat je lichaam genoeg energie heeft voor de rest van de dag!

Ga een blokje om

Waarschijnlijk merk je wel eens dat je rond een uur of 3 begint te gapen en dat je ogen wat zwaarder worden van het turen naar je scherm. Dit is het teken dat je er even uit moet. Ga een klein blokje om. Heb je een hond? Neem die dan gezellig met je mee. Maak een korte wandeling en ga daarna weer fris aan de slag. Het is bewezen dat de buitenlucht je goed doet en je productiviteit verbetert! Win- win dus!

Een opgeruimde werkplek is een opgeruimd hoofd

Weg met die halflege kopjes met koude koffie en thee. Etensresten en kruimels horen niet thuis op je bureau. Zorg ervoor dat je bureau opgeruimd blijft, zodat je genoeg ruimte hebt om overzichtelijk te werken.

Wist je een opgeruimde werkplek zorgt voor een opgeruimd hoofd? Wanneer je omgeving een puinhoop is, is er meer afleiding en chaos. Dit werkt op je mindset, waardoor je vaak chaotischer werkt en meer onrust ervaart.

Zorg dus voor een schone en frisse werkplek!

Tip: Wil je een extra sfeervolle en rustgevende werkplek? Steek dan eens een kaarsje aan, bijvoorbeeld die van Daphne Rose!

Stop op tijd met werken

Om ervoor te zorgen dat je niet teveel doorslaat in het werken, is het slim om afspraken met jezelf te maken. Staat het niet op je planning om over te werken? En kunnen je taken gewoon wachten tot morgen? Werk dan niet langer door en stop op tijd. 

Thuiswerkers zijn geneigd door te slaan in hun werk, omdat werk en privé moeilijker te scheiden zijn. Hierdoor kan het zomaar zo zijn dat je vaak (en soms ongemerkt) langer doorwerkt. En dat kun je beter voorkomen, want te veel werken zorgt vaak voor stress en vermoeidheid. Dus, zet desnoods een wekker om vijf uur en klap je laptop op tijd dicht!

Pak even de tijd om je werkdag te verwerken

Hèhè, de werkdag zit er weer op! Nu kan je even een momentje voor jezelf pakken, voordat je gaat beginnen met koken. Pak even een half uurtje ontspanning; voetjes omhoog, kopje thee (bijvoorbeeld van Lemon Poppy Tea) erbij en misschien zelfs een maskertje of serum (die van Food For Skin is absoluut een aanrader). Je mag ook best even je ogen dicht doen. Wil je écht ontspannen? Dan doe je dat natuurlijk met onze Giftbox NO.5 ‘take a breath’.

Het is belangrijk dat je jezelf even de tijd geeft om je werkdag te verwerken, voordat je weer in een andere activiteit springt, zoals koken of het zorgen voor je kids. Wanneer je naar je werk toe gaat, heb je deze verwerkingstijd vaak wanneer je terug reist in de trein, auto of op de fiets. Pak deze tijd óók wanneer je thuiswerkt.

Hopelijk zorgen deze tips ervoor dat je voortaan een gezondere en leukere werkdag hebt thuis. Blijf vooral goed naar je eigen behoeftes luisteren en pak je rust. Alleen op die manier ben je langer productief en haal je ook meer uit je werkdag. Daarnaast zorgt dit er ook voor dat je beter in je vel zit, wat natuurlijk het belangrijkst is!

Reacties
Lisa Maree

Reactie achterlaten

© HEY YOU giftbox